Bilgaraget

Bränslekostnader och förbränningsmotorn

En motor enkelt uttryckt, är en bil där motor omvandla en typ av energi till en annan typ av energi. Värmemotorer, såsom förbränningsmotorn, använda gasen för att producera värme som sedan utnyttjas för att göra mekaniska arbete. Det finns också en hybridmotor som använder en elektrisk motor för att köra en förbränningsmotor för att driva en generator. Samma princip kan tillämpas på ett helt elektriskt fordon. Denna typ av motor kan ge dig en viss makt utan att behöva använda bränsle. Det finns många fördelar med att använda en elbil och dessa inkluderar mindre utsläpp, ett enklare system för att starta och köra, och förmågan att resa på allmänna gator. Men innan du fattar beslutet att gå grönt, det finns saker du bör överväga först.

Först måste du bestämma hur mycket ström du vill att din nya motor ska producera. Detta kan kräva viss forskning i vägen för datormodellering för att bestämma det exakta antalet hästkrafter du kommer att behöva för att möta dina behov. De flesta motorer är utformade för att utföra på runt 1 hästkrafter per kubiktum (hk / cu i). Du måste bestämma hur snabbt du vill att din bil ska kunna nå en viss hastighet, till exempel 50 miles per timme. Du bör också överväga hur mycket vridmoment din motor behöver ha.

Bilunderhåll förlänger livslängden på motorn

En annan viktig faktor är kostnaden för att byta ut en motor över tiden. Du måste räkna ut hur mycket pengar du skulle spara i bränslekostnader under en löptid om du bara var tvungen att betala för underhållet en gång. Om du kör ett lätt fordon är det lättare att hålla nere underhållskostnaderna jämfört med en fullstor bil. En kompakt bil som är effektivare än en bil som är för stor för sin motor är bättre om du har begränsat utrymme för ditt fordon. Slutligen, kom ihåg att ta väl hand om din motor. Glöm inte att inspektera oljan med jämna mellanrum eller ändra filtren. Det är också en god idé att smörja lagren och kontrollera tändstiftet så ofta som möjligt. Korrekt underhåll kan förlänga livslängden på din motor, så det är viktigt att du tar väl hand om det. Att hålla den i gott skick är ett av de bästa sätten du kan hjälpa till att spara pengar på bränsle och minska föroreningar.

Dessutom, överväga att använda din motor sparsamt. Om du måste använda den regelbundet, bör du överväga att köra den i en lägre körsträcka läge för att minska chanserna att bära ner din motor. Du kan också ta väl hand om ditt fordon genom att se till att ditt fordon inte är i områden där du inte vet vad som händer eller är obekant med vad det. Till exempel, inte sätta din bil på motorvägen eller andra landsbygdsområden eftersom det är svårt att stoppa för gas. Det blir också bäst att hålla din motor ur trafik eftersom du hittar det svårare att stoppa när din motor är igång än den skulle om du var i ett stadsområde. Se också till att du inte använder ditt fordon med parkeringsbromsen på eftersom detta kan skada din motor.

Ha dessa tips i åtanke när du letar efter rätt bil för dig. Som med allt annat måste du alltid försöka välja en bil som är anpassad till din livsstil och budget. Tänk på det område där du bor. Om du bor i en liten lägenhet eller hus, kanske du vill välja ett fordon som inte kräver en dyr motor. Dessutom kan du alltid ta ditt fordon till en mekaniker för att få det checkat innan du gör ett köp. Tänk på tillverkaren. Om du handlar för ett fordon baserat på dess motor, leta efter en som har en pålitlig och lång garanti.

Om du handlar för en ny bil, kommer du att upptäcka att det finns många alternativ att välja mellan. Ta dig tid att shoppa runt och hitta det bästa fordonet för dina behov.