Bilgaraget

Hjulets utformning

Det finns två grundläggande typer av hjul: fasta och fria. I sin tidiga form är ett fast hjul ett platt runt block av ett starkt och tufft material i dess kärna med en axiell axel i centrum som är fäst vid en mitten skruv som är fixerad på båda sidor av hjulet med hjälp av en ring. I ett fast hjul, allt som du behöver göra är att flytta mitten skruven och hjulet går runt.

Fria hjul liknar ett fast hjul genom att du helt enkelt flyttar en av hjulets axlar som kan vara antingen på ena sidan av hjulet eller på andra sidan av hjulet. Fördelen med fria hjul är att de har mycket mer mångsidighet än ett fast hjul. Till skillnad från ett fast hjul kan denna snurra i endera riktningen. Detta hjul kan vridas genom att vrida en skruv på vardera sidan av hjulet, till skillnad från ett fast hjul som bara kan snurras på ena sidan.

Lastmöjligheter

Det finns många sorters hjul som används för att flytta olika laster. Dessa inkluderar de för hjulfordon, gaffeltruckar och järnvägsfrakt. Hjulen på dessa hjul varierar beroende på deras syfte. Det finns fyrhjulingar, som är utformade för att bära en stor last, det finns fyrhjulingar för användning på vägar och fyrhjulingar som är hjul i en bil. Vikten av hjulet beror på vilken typ av last det är tänkt att bära. Till exempel, om du bär laster från ett område till ett annat och avståndet mellan dina två punkter är mindre än avståndet mellan dina hjul, då dina hjul kommer att väga mindre än avståndet mellan dem. Samma sak gäller för laster som bär laster som väger mer än den last de bär. Om dina hjul väger mer än lasten, då är det möjligt för lasten att överskrida vikten av dina hjul och få hjulen att förlora kontakten med marken.

Ett hjul har ett antal fördelar jämfört med de andra delarna av fordonet. Först är det den säkraste delen av fordonet, eftersom det inte rör sig medan resten av fordonet är i rörelse, så det finns liten chans för någon skada eller stöld; för det andra är det också lätt att installera och demontera hjulen och installera däcken och andra tillbehör; och ta isär dem; tredje, det gör att du kan justera hastigheten på fordonet lätt utan mycket arbete och, så du kan köra med vilken hastighet du vill och kan accelerera eller bromsa fordonet i vilken takt du vill; och fjärde, det är mer effektivt eftersom du kan flytta fordonet på en mängd olika vägar; femte, det är lättare att underhålla som hjulen är alltid under spänning och alltid parallellt med vägen; sjätte, det ger dig mer flexibilitet med hänsyn till vägen i fall det finns ett fel i en del av bilen och det kan justeras för att kompensera för detta fel, sjunde, det är säkrare och enklare att använda eftersom när du behöver en viss mängd styrning du har inga svårigheter att ändra riktning på fordonet , hjulen är alltid på ett ställe och lätt att hitta.

Det är viktigt att notera att storleken och utformningen av hjulen på din bil kommer att bero på vilken typ av däck som du väljer. Ju större din bil, desto större blir storleken på hjulen. Storleken och formen på hjulen kommer att vara en betydande faktor för att bestämma den hastighet som bilen kommer att gå på; och, beroende på bilens bestämning, kommer hjulstorleken också att bestämma fordonets hastighet.