Bilgaraget

Olika sorters förbränningsmotorer på bilar

En bil är vanligtvis ett stort hjulfordon som vanligtvis används för transport. De flesta definitioner av bilar beskriver dem också som antingen drivs av en motor eller drivs av någon form av icke-mekanisk kraftkälla. I allmänhet är de flesta fordon kategoriseras i fyra stora kategorier: förbränningsmotorer, bränslesnåla bensinmotorer, hybrid elfordon och plug-in-hybrid elfordon.

Elfordon är vanligtvis mindre och lättare än en gasdriven bil. De är också mer miljövänliga, även om det fortfarande finns många problem i samband med att använda elkraft för att driva ett fordon. De flesta elfordon har ingen förbränningsmotor och förlitar sig enbart på ett laddningsbart batteri för att kunna fungera. Dessa fordon är idealiska för användning på allmänna vägar eftersom det inte bidrar till växthuseffekten och inte kräver mycket bränsle.

Drivmedel för bilen

Bensinmotorer har fördelen av att vara mycket mer bränslesnåla och kan leverera kraft med mycket lite buller. Eftersom de använder en förbränningsmotor kan dessa fordon ge längre avstånd mellan stoppen. Bensinmotorer avger också mindre rök, vilket kan vara skadligt för hälsan, samtidigt som de släpper ut mindre koldioxid än de flesta elfordon. Vissa bensinmotorer har också en mängd olika valfria tillbehör som kan lägga till priset på bilen. Bränslesnåla bensinmotorer är bra för dem på en begränsad budget och som behöver mycket ström men vill inte spendera pengar på bränsle. på underhåll. Bränslesnåla bensinmotorer producerar mindre rök och skadliga avgaser, cancerframkallande utsläpp, till skillnad från el- och hybridfordon.

De flesta hybridfordon kombinerar fördelarna med en förbränningsmotor och ett elektriskt drivtåg, vilket resulterar i en effektivare motor. Dessa typer av fordon kan spara mycket bränsle eftersom de drivs främst av en elmotor, i stället för en gasmotor. Dessutom kommer en hybridmotor inte producera så mycket avgaser, vilket gör fordonet mer tyst. En elmotor kan dock bara användas i en bil om motorns el startare har stängts av. Även hybrid bilar är kända för sin renlighet och effektivitet, de är inte lämpliga för användning på offentliga gator på grund av sin storlek. De flesta modeller av dessa fordon anses vara större än vanliga bilar, även om de vanligtvis är ganska kompakta när de jämförs med lastbilar. Många gånger de är svåra att manövrera, kräver mer utrymme än en vanlig bil skulle behöva. Även om de har färre rörliga delar än en vanlig bil, hybridfordon kan fortfarande vara dyrt att reparera.