Bilgaraget

SPACERS

Att köra bil är något som många tycker är roligt. När vi är unga längtar vi till att skaffa körkort och framförallt till att ha en egen bil. Men det är inte alltid lätt att hitta rätt bil. Den ska helst passa både din ekonomi och preferenser av design, motor och storlek. Bilar är dyra och ska man hitta en bil som är perfekt utifrån ens tycke kan det bli riktigt kostsamt. Det är där bilstyling kommer in. Bilstyling är ett begrepp som är främmande för många. Genom olika redskap och material kan du förändra utseendet på din bil till en relativt liten kostnad. I begreppet ingår de kanske mest uppenbara ändringarna du kan göra på en bil såsom byte av färg, men även till mer specifika saker. Spacers är ett exempel på en sådan grej.

Vad är spacers?

För de som har bilstyling som en hobby är spacers knappast främmande, snarare tvärtom. Det är en av de saker du kan skaffa för att ändra fälgar på din bil till en storlek som egentligen inte passar just din bil. Så vad är spacers egentligen? Spacers kan enkelt beskrivas med en särskild bricka som du sätter på hjulet vilket förflyttar fälgen lite utåt. Utan detta hade vissa fälgar till stora däck gått i hjulhuset och det hade varit omöjligt att köra. För den som vet hur man byter däck är detta en okomplicerad process som kan göras utan professionell hjälp.

Spacers från Hova.com

På Hova.com säljer vi många saker till bilstyling, bland annat spacers. Vi är ett familjeägt företag som startades redan 1997. Bilar är det vi brinner för och vi har sålt bildelar på nätet i över 20 år. Numera är vi mer specialiserade på bilstyling och arbetar ständigt med att kunna erbjuda ett brett sortiment med produkter av bra kvalitet. Hova.com är ett svensktdrivet företag men vi arbetar med många leverantörer runtom i Europa, bland annat Holland och Italien. Med lång erfarenhet och en vision om att erbjuda bra produkter till ett bra pris hoppas vi att du hittar det du behöver hos oss.

Att tänka på

Som med alla typer av förändringar av en originalprodukt medför det vissa saker, samma gäller installation av spacers. Eftersom att det skapar ett större mellanrum än vanligt mellan hjul och fälg kan körningen kännas aningen mer instabil. Du bör därför se till att inte köpa större spacers än vad som passar din bil och din körning. Eftersom att detta med rätt kunskap inte är ett problem vill vi informera dig om detta när du köper produkter av oss. Användning av spacers gör det också troligt att du behöver nya bultar som passar de nya avstånden. Du kan enkelt räkna ut vilken längd på bultar du behöver genom att addera längden på dina spacers till de bultar du redan har. På vår hemsida hittar du allt du behöver för ändamålet inklusive hela spacers-kit eller bara enskilda delar.